Новини
17 Лютого 2020
1 190

З українським корінням: Фінтех-стартап Revolut оцінили в $6 мільярдів

Компанія  залучила фінансування шляхом продажу нових акцій

Британський Фінтех-стартап Revolut, заснований українцем Владиславом Яценко і росіянином Миколою Строновським, залучив $500 млн в новому венчурному раунді. Стартап отримав оцінку $6 млрд, пише The Telegraph.

Провідним інвестором раунду став фонд Technology Crossover Ventures, який міг вкласти близько $150 млн. Японський SoftBank також був зацікавлений в інвестиціях, але, як пише видання, переговори припинилися.

Revolut залучив фінансування шляхом продажу нових акцій. Передбачалося також залучити додатковий борг у розмірі $1 млрд.

Поки що стартап не оголосив про закриття угоди, але на цьому тижні повинен виступити з офіційною заявою.

У попередній раз Revolut залучав кошти у 2018 р., оцінка тоді склала $1,7 млрд. Сума угоди становила $250 млн, а лід-інвестором виступив DST Global.

За даними видання, на сьогодні у Revolut близько 10 млн клієнтів, однак компанія залишається збитковою. Що, втім, не заважає інвесторам конкурувати за можливість придбати її акції.

Revolut працює подібно онлайн-банкам: кожен клієнт отримує карту, яку можна використовувати в багатьох країнах.

Фінтех-стартап Revolut — це альтернатива банкам без відділення. Сервіс прибирає всі оплати за обмін валют, так що можна висилати, обмінювати й витрачати гроші по всьому світу без додаткової оплати.

Revolut не бере комісію при обміні валют, а користувачі отримують мультивалютну дебетову карту. Клієнти можуть користуватися тільки віртуальною картою або замовити фізичну.

Нагадаємо, український стартап Neoven Electronics, який створив першу у світі портативну піч, в рамках кампанії на Kickstarter зібрав $89 тис. замість очікуваних $20 тис. Компанія готується завершити перший інвестиційний раунд на суму $100 тисяч при оцінці в $1 млн.

Як писали раніше Investory News, три з 15 технологічних стартапів, які представляли Україну на 10-й глобальній конференції підприємців та інвесторів Startup Grind Global 2020 у Кремнієвій долині пройшли в акселераційну програму Startup Grind Global.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram