Новини
10 Листопада 2020
646

З початку року зростання інфляції склало 2,7%

Серед останніх найбільших змін ціни за жовтень – тютюнові та алкогольні напої

У жовтні 2020 року інфляція на споживчому ринку зросла на 1%, у порівнянні з попереднім місяцем, повідомляє Державна служба статистики.

Загалом з початку року зростання інфляції склало 2,7%. При цьому базова інфляція у жовтні, у порівнянні з вереснем, становила 0,8%, з початку року – 3,4%.

На споживчому ринку ціни на продукти харчування та безалкогольні напої за вказаний період збільшилися на 1,1%. Найбільше – на 22,9% подорожчав цукор, а також яйця – на 22,7%. Ціни на соняшникову олію, сало, хліб, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти підвищилися на 7,3% -0,8%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,9%, що, за інформацією відомства, пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,8%.

На 4,4% збільшилися ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. “В основному це відбулося внаслідок підвищення цін на природний газ на 18,2%, а також тарифів на опалення на 3,5%”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зросли ціни й на транспорт – на 0,2%, у першу чергу внаслідок подорожчання автомобілів на 1,4%, палива та мастил на 0,8%. “Разом з цим на 5% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорту”, – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, споживчі ціни в Україні за серпень 2020 року знизилися на 0,2% після зниження на 0,6% у липні та зростання на 0,2% у червні. У річному вимірі (відносно серпня 2019 р.) інфляція за підсумками серпня зросла до 2,5% у порівнянні з 2,4% за підсумками липня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram