Новини
6 Серпня 2020
783

З початку року заробітчани надіслали в Україну $5,36 мільярда

Найбільше коштів отримано з США, Італії, Ізраїлю, РФ і Німеччини

Протягом січня-червня 2020 року обсяг приватних переказів офіційними та неформальними каналами в Україну становив: $5 365 млн в еквіваленті, а з України за кордон – $246 млн, про це йдеться у попередніх оцінках Національного банку України.

“Ми проаналізували перекази через системи переказу коштів. Тобто без переказів, здійснених на банківські рахунки або через карткові платіжні системи чи поштові відділення”, – йдеться у повідомленні НБУ.

Таким чином: $1 187 млн в еквіваленті або понад одна п’ята частина від всіх надходжень – саме стільки надіслано в Україну в такий спосіб. Це на 8% більше, ніж у першому півріччі 2019 року. Середня сума одного переказу в Україну теж трохи зросла – з $355 до $374 (на 5,4%);

Крім того $212 млн в еквіваленті надіслано за кордон через системи переказу коштів. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року обсяги зросли на 26,2%. “Цей найпопулярніший спосіб забезпечив понад чотири п’ятих від усіх приватних переказів з України”, – наголосили в Нацбанку.

І додали, що на 29,1% зросла й середня сума одного переказу з України: $462, у порівнянні із $358  у першому півріччі торік.

Що стосується найпопулярніших “коридорів” переказів, то вони майже не змінилися. Так, в Україну найбільше коштів надійшло із США, Італії, Ізраїлю, РФ, Німеччини, а з України більше відправлено до РФ, Грузії, Азербайджану, Туреччини, Польщі.

У НБУ додали, що збільшився й обсяг переказів у межах України через системи переказу коштів. 117 938 млн грн або $4 551 млн в еквіваленті – це на третину більше (на 31,3%), ніж торік у першому півріччі.

Загалом більше ніж 78% переказів у межах України забезпечувала трійка лідерів внутрішньодержавних систем: NovaPay (платіжна організація ТОВ “ПОСТ ФІНАНС”) – 45,12% переказів у межах України; поштовий переказ (платіжна організація ПАТ “Укрпошта”) – 21,42% переказів у межах України; фінансовий світ (платіжна організація ТОВ “Українська платіжна система”) – 11,89% переказів у межах України.

Нагадаємо, за підсумками 2019 року українські заробітчани перерахували близько $12 млрд грошових переказів. Тоді у НБУ пояснили, що сприятливу ситуацію на валютному ринку протягом майже всього минулого року визначали стабільно високі обсяги надходжень від трудових мігрантів (близько $ 12 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram