Новини
28 Листопада 2019
926

З початку року вкрадено криптовалюти на понад $4 мільярди

У минулому році втрати були у два з половиною рази менші

У 2019 р. обсяг шахрайств та крадіжок, пов’язаних з криптовалютою, досяг $4,4 млрд. Про це повідомляється у звіті аналітичної фірми CipherTrace за підсумками третього кварталу поточного року.

Експерти відзначили помітне зниження загального числа злочинів, пов’язаних з криптовалютою. У третьому кварталі хакери викрали з біткоіни-бірж криптовалюти на $6,5 млн. Дії шахраїв коштували користувачам цифрових активів ще $8 млн.

“Загальна сума в $15,5 млн являє собою найменше число криптовалютних злочинів для будь-якого кварталу за останні кілька років”, — йдеться у звіті.

Однак, у порівнянні з 2018 р. втрати різко зросли — $4,4 млрд проти $1,7 млрд.

Найбільш значними в цьому році стали два шахрайства: криптовалютна піраміда PlusToken ($2,9 млрд) і крах канадської біржі QuadrigaCX ($195 млн).

Дослідники CipherTrace також проаналізували стандарти KYC 120 найбільш популярних криптовалютних бірж. У 65% майданчиків їх оцінили як уразливі та слабкі.

Нагадаємо, британський стартап Snyk, призначений для розробників, які працюють з відкритим вихідним кодом, завершив великий раунд фінансування у розмірі $70 млн. В даний час близько 300 тис. розробників використовують код по всьому світу, а  клієнтська база компанії в цьому році зросла приблизно на 200%.

Як відомо, один із найбільших світових криптовалютних майданчиків Binance оголосив про те, що збирається співпрацювати з українською владою. Компанія допоможе встановити легальний статус віртуальних активів й криптовалют у країні.

Раніше Investory News писали про інвестування у криптовалюту. А також дізнавались, наскільки такий фінансовий інструмент популярний серед українських бізнесменів та скільки в нього інвестують.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram