Новини
19 Липня 2021
582

З початку року вартість квадратного метра в новобудовах в Україні зросла на 20%

За словами директора FIMA, собівартість житла зростає швидше, ніж ціна

Вартість квадратного метра житла в новобудовах в Україні в січні-червні 2021 року зросла на 10-20% в залежності від ступеня готовності об’єкта та регіону, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на коментар генерального директора Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторію Волковську.

“Ми проаналізували десятки об’єктів житла в Україні, які працюють з фондами фінансування будівництва. Переважна більшість вказує на зростання вартості квадратного метра. При цьому ми маємо ситуацію, коли собівартість житла зростає швидше, ніж ціна”, — зазначила вона.

Відповідно до проведеного FIMA опитування, про зростання вартості квадратного метра на 10-20% повідомили 76,9% респондентів, про зростання більш ніж на 20% — 7,7%. Тільки 15,4% опитаних зазначили, що вартість житла істотно не змінилася.

Крім того, лише 10% респондентів повідомили про зниження обсягів будівельних робіт, тоді як 40% повідомили про їх зростання більш ніж на 20%, 10% — про 20% -ве зростання, 20% — про 10%-ве.

Дослідження FIMA базується на онлайн-опитуванні керівників фондів фінансування будівництва (ФФБ), проведеного за підсумками роботи в першому півріччі 2021 року.

Асоціація з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) створена в травні 2020 року у зв’язку з набранням чинності закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення функцій державного управління ринків фінансових послуг”. Об’єднує 41 фінкомпанію-керуючого фондів ФФБ в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові.

Як писали раніше Investory News, з моменту старту державної програми з енергоефективності банки видали відповідні кредити на суму 83,8 млн грн. Фінансуванням займаються “Ощадбанк” і “Укргазбанк”, а частину кредитів компенсує держава.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram