Новини
14 Липня 2022
616

З початку року нові квартири в Україні подорожчали на 11%

На вторинному ринку спостерігається подорожчання на 8%

Вартість квадратного метра на первинному ринку житла України в січні-липні 2022 року зросла на 11%, на вторинному — на 8%, повідомив “OLX Нерухомість”, пише Інтерфакс-Україна.

У січні середні ціни на “вторинці” в Україні були на рівні 17,6 тис. грн/м², а в липні ця сума становить уже 19 тис. грн/м². Середня вартість квадратного метра нового житла зараз коштуватиме 25,4 тис. грн/м², а це на 2,5 тис. грн більше, ніж на початку року до війни.

Найдешевші квартири у новобудовах у липні пропонують в Івано-Франківській області (17,8 тис. грн/м²). Найбільш доступні ціни також у Хмельницькій (18,8 тис. грн/м²) та Сумській (19,5 тис. грн/м²) областях.

Найвищі ціни на нові квартири зафіксовані у Київській (30,4 тис. грн/м²), Львівській (33,5 тис. грн/м²) та Дніпропетровській (33,6 тис. грн/м²) областях.

На вторинному ринку найвигідніші ціни за квадратний метр у липні пропонують у Сумській (13 тис. грн/м²), Дніпропетровській (16,3 тис. грн/м²) та Івано-Франківській областях (16,4 тис. грн/м²). Найдорожче житло у цьому сегменті — у Київській (34,7 тис. грн/м²), Львівській (27,4 тис. грн/м²), Вінницькій (24,7 тис. грн/м²) та Чернівецькій (24,6 тис. грн/м²) областях.

Середня вартість квадратного метра мебльованої квартири на вторинному ринку в липні-2022 становить 24,3 тис. грн/м², тоді як у новобудові — 44,7 тис. грн/м².

“Квадратний метр у вторинному житловому фонді з євроремонтом обійдеться в середньому у 27 тис. грн, у квартирі з косметичним ремонтом — 21,8 тис. грн. Якщо ж розглядати первинний ринок, то вартість квадратного метра в будинку з євроремонтом коштуватиме в середньому 36,3 тис. грн, з косметичним ремонтом — 26,6 тис. грн, а під чистове оздоблення — 25,8 тис. грн”, — зазначено в пресрелізі.

При цьому найдорожчим варіантом ремонту як для вторинного, так і для первинного ринку житла є авторський проєкт. Згідно з даними порталу, вартість житла у такому разі становитиме 36,5 тис. грн/м² та 53,1 тис. грн/м² відповідно.

Нагадаємо, що попит на квадратні метри для бізнесу відновлюється. У Києві, Львові та Дніпрі досі найбільше пропозицій для комерційної оренди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram