Новини
29 Квітня 2020
898

З початку березня видатки на боротьбу з COVID-19 перевищили 1 мільярд гривень

Відтепер кожен може побачити загальну суму на подолання пандемії

З початку березня 2020 року витрати бюджетів різних рівнів на боротьбу з COVID-19 склали 1,18 млрд грн. У тому числі 424,7 млн грн із держбюджету та майже 717 млн грн із місцевих бюджетів, про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

За словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана, фахівці установи вже почали відстежувати видатки на боротьбу з COVID-19. “Мільярди гривень з державного та місцевих бюджетів ідуть на боротьбу з пандемією. І головне завдання – щоб ці кошти використовувалися виключно за призначенням та допомогли країні подолати коронавірус”, – зазначив він.

І додав, що фахівці Рахункової палати вибирають, систематизують та оперативно оновлюють інформацію щодо видатків. Відтепер щодня у вільному доступі кожен може побачити загальну суму видатків на подолання пандемії, загальну кількість операцій, а також які області найбільше закуповують необхідні засоби, які – відстають.

Зазначається, що дані ґрунтуються на інформацію про платіжні трансакції, проведені Державною казначейською службою України, на єдиному казначейському рахунку.

“За допомогою машинних алгоритмів щоденно з інформації про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, оприлюдненої на єдиному вебпорталі використання публічних коштів, вибираються платіжні трансакції за даними реквізиту “Призначення платежу”, в яких ідентифіковано спрямування коштів на боротьбу з COVID-19″, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на 13 квітня державні структури витратили 1,47 млрд грн на закупівлю через ProZorro товарів для боротьби з коронавірусом. Найдорожчі закупівлі здійснив Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram