Новини
25 Грудня 2020
993

З любов’ю до спорту: Учені розробили “розумну” майку, яка фіксує фізичну активність

На індустрію чекає новий виток у розвитку — поява віртуальних тренерів

В Університеті Іннополіс створили розумну майку для спортсменів, яка фіксує м’язову активність за допомогою датчиків і збирає дані про виконання вправи, повідомляє Hightech.

Це означає,  що нова розробка може передавати інформацію тренеру про те, як спортсмен виконує завдання, які саме у нього працюють групи м’язів. “Завдяки цьому можна одразу побачити, що людина виконує вправу не так”, — пояснили розробники.

Наразі команда працює над збором даних для створення інтелектуальної системи, яка за допомогою штучного інтелекту зможе оптимізувати виконання вправ, таким чином спортсмен отримає віртуального тренера.

Учені зазначають, наразі робиться акцент на зимові технічні види спорту — біатлон, стрибки з трампліну, тому що з цієї галузі спорту є запити на такі розробки.

“У нас будуть ще випробування зі спортсменами. Проєкт розрахований на сухопутні види спорту, для водних видів необхідна водонепроникність, а це окреме завдання”, — розповіли в університеті.

Наразі розробка відстежує активність основних м’язів плечового пояса з можливістю масштабування на м’язи всього тіла.

За словами розробників, для кожного виду спорту є своя група м’язів, тому перспективніше робити розумний одяг для різних видів спорту, сконцентрований саме на тому, що необхідно.

Раніше Investory News писали, що під час карантину українці цікавилися в інтернеті фітнесом, ігровими приставками та велосипедами.

Чому похід у тренажерний зал для багатьох важлива частина соціалізації можна прочитати в матеріалі Investory News “Онлайн не для всіх: Після пандемії фітнес-індустрії доведеться відновлюватися практично з нуля”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram