Новини
20 Квітня 2021
1 026

З квітня група “Нафтогаз” збільшила видобуток нафти в Єгипті на 20%

Компанія забезпечує себе додатковим доходом обсягом від $400 тисяч на місяць

На початку квітня 2021 року Petrosannan Company — спільна компанія-оператор НАК “Нафтогаз України” та Egyptian General Petroleum Corporation — виконала роботи з гідророзриву пластів на пілотних свердловинах концесійної ділянки у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет, завдяки чому видобуток нафти збільшився більш ніж на 20%, або 600 барелів на добу, йдеться у повідомленні компанії.

За словами першого заступника голови правління “Нафтогазу” Сергія Переломи, у компанії й надалі планують використовувати отриманий досвід, зокрема, щодо проведення гідророзривів пластів, на інших ділянках, які експлуатує група “Нафтогаз” в Арабській Республіці Єгипет.

Зазначається, що за умови збереження досягнутих обсягів видобутку та поточних цін на нафту ($60 за барель), група “Нафтогаз” таким чином отримає додатковий дохід від $400 тис. на місяць.

Наразі “Нафтогаз” реалізує проєкти з розвідки та видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі і територіях South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth у Східній пустелі Єгипту.

Раніше Investory News писали, що Нафтогаз займеться розвитком активів у Єгипті. Серед першочергових завдань минулого літа зазначалися прискорення ключових інфраструктурних проєктів й оптимізація загальних витрат.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” та компанії, що входять до неї, протягом січня-лютого 2021 року сплатили до державного та місцевих бюджетів 12,7 млрд грн податків і зборів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram