Новини
28 Серпня 2019
809

З Китаю до В’єтнаму: Google переносить виробництво Pixel 3A

Причина у зростанні цін на робочу силу в Китаї, що спричинила торгова війна між США та КНР

Google переносить виробництво смартфонів Pixel з Китаю до В’єтнаму починаючи з цього року, повідомляє Nikkei Asian Review.

Рішення про перенесення виробництва прийнято на фоні зростання цін на робочу силу в Китаї й додаткового тиску від мит ​​через тривалу торгову війну між США та КНР.

Як повідомили джерела Nikkei, американський інтернет-гігант має намір зрештою вивести за межі Китаю виробництво більшої частини обладнання, призначеного для американського ринку, зокрема смартфони Pixel та інтелектуальні колонки Google Home.

У цьому році компанія планує поставити близько 8-10 млн смартфонів, що вдвічі більше, ніж рік тому. Виробничі лінії у В’єтнамі стануть ключовим елементом зростання Google на ринку смартфонів.

Тож, Google перенесе частину виробництва смартфонів Pixel 3А до В’єтнаму до кінця 2019 р. Що стосується інтелектуальних колонок, повідомляє видання з посиланням на джерела, частина виробництва, ймовірно, буде перенесена в Таїланд. Але розробка нової продукції компанії та початкове виробництво її лінійки обладнання як і раніше будуть здійснюватися в Китаї.

Нагадаємо, Google запускає нову функцію, використовуючи штучний інтелект (ШІ), для своєї платформи Lens, яка дозволяє шукати в бібліотеці Google Photos текст, що з’являється на фотографіях і скріншотах.

Як відомо, прокуратура американського штату Каліфорнія пред’явила звинувачення екс-співробітнику компанії Google Ентоні Левандовскі в крадіжці технології, що становить комерційну таємницю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram