Новини
21 Вересня 2021
434

З 23 вересня Україна переходить у “жовту” зону епідемічної небезпеки

Навчальні заклади, де вакциновано не менше 80% працівників, працюватимуть без змін

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) ввела “жовтий” рівень епідемічної небезпеки на всій території України з 23 вересня.

“З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення сьогодні ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС”, — написав прем’єр Денис Шмигаль в “телеграм-каналі” у вівторок, 21 вересня.

Згідно з повідомленням пресслужби уряду, за результатами позачергового засідання Держкомісії з ТЕБ та НС було ухвалено рішення: встановити з 00:00 23 вересня 2021 року “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України; застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

Також головам обласних і міста Києва державних адміністрацій доручено вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення Covid-19.

У “жовтій” зоні крім масочного режиму та необхідності дотримуватися дистанції також забороняються:

• масові заходи за участю більше ніж 1 особи на 4 м² площі приміщення або території;

• завантаженість кінозалів та інших закладів культури більш ніж на 50% місць;

• завантаженість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особу на 10 м²;

• робота навчальних закладів, крім тих, де не менше 80% працівників має “жовтий” або “зелений” COVID-сертифікат.

Зазначені обмеження не діятимуть, якщо понад 80% персоналу та 100% відвідувачів, крім осіб до 18 років, вакциновані від COVID-19 однією або двома дозами та пред’явили відповідний сертифікат.

Нагадаємо, за словами головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, 2021 року пандемія точно не закінчиться через те, що коронавірус швидко мутує, і кожен місяць світ може стикатися з новими штамами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram