Новини
3 Серпня 2021
657

З 2023 року в Україні почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями

Про це повідомив прем’єр-міністр на засіданні робочої групи 

Фото: kmu.gov.ua

В Україні з 2023 року почнуть запроваджувати соціальні пакети з накопичувальними пенсіями, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення у вівторок, 3 серпня, пише Інтерфакс-Україна.

“Завдання робочої групи — введення на базі чинного законодавства за рішенням уряду з 2023 року соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями. Фактично це можуть бути ключові бюджетники, де ми можемо це випробувати без зміни законодавства. Але, звичайно, наша мета — введення відповідних законів і повноцінне введення накопичувальної пенсії в Україні в цілому”, — підкреслив він.

Прем’єр зазначив, що досвід введення соціальних пакетів накопичувальної пенсії далі буде поширений на соціальних працівників, вчителів і військових як елемент переходу до повноцінної накопичувальної системи.

Як відомо, наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла держбюджет на 2021 рік. Згідно з документом прожитковий мінімум встановлюється обсягом 2,189 тис. грн (на 1 січня 2021 року). З 1 липня він збільшиться до 2,294 тис. грн, а з 1 грудня — до 2,393 тис. грн.

Раніше Investory News писали, що мільярдер Пітер Тіль, співзасновник PayPal і один із противників “конфіскаційних” податків для багатих, накопичив за 20 років $5 млрд на індивідуальному пенсійному рахунку (Roth IRA), який не обкладається податками

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram