Новини
11 Серпня 2021
741

З 2022 року буде скасовано плату за розведення мостів при проходженні суден

Нинішня плата призводить до подорожчання річкової логістики та зменшенню обсягів перевезень річковим транспортом

Кабінет Міністрів України (КМУ) минулого тижня ухвалив постанову, згідно з якою власники розвідних мостів з 1 січня 2022 року будуть безплатно забезпечувати їх підйом і розкриття для проходу суден. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що з 2022 року власники розвідних мостів на внутрішніх водних шляхах будуть зобов’язані: забезпечити наявність і надійну роботу засобів навігаційного та іншого обладнання, необхідного для своєчасного і безпечного проходження суден через судноплавні розвідні прольоти мостів, забезпечити безплатний підйом, поворот, розкриття розвідних мостів для пропуску судів і плавучих об’єктів.

Крім цього, власники мостів повинні будуть подавати в Державну службу морського і річкового транспорту України інформацію про заплановані на рік профілактичні та ремонтні роботи, що дозволить планувати необхідні перерви в навігації на окремих ділянках внутрішніх водних шляхів.

У Мінінфраструктури кажуть, що перевізники в Україні зараз вносять плату за розведення ферм мостів.

“Це негативно впливає на розвиток річкового судноплавства, призводить до подорожчання річкової логістики та заважає збільшенню обсягів перевезень річковим транспортом”, — пояснюють у відомстві.

Як писали раніше Investory News, першими платними дорогами в Україні можуть стати “Краковець-Львів-Броди-Рівне” та “Стрий-Мукачево”, проте рішення про доцільність буде схвалене після завершення ТЕО цих проєктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram