Новини
21 Жовтня 2020
834

З 2014 року ЄС направив Україні близько €15 мільярдів фінансової допомоги на реформи

За чотири роки торговельне партнерство збільшилося на 65%

За останні шість років Європейський Союз направив Україні близько €15 млрд фінансової допомоги на проведення реформ, про це заявив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, повідомляє УНІАН.

За його словами, розпочинаючи виконання економічної частини Угоди з 2014 року, торгівля між Україною та ЄС зросла на 65%, а Європейський Союз став найбільшим торговельним партнером України.

“З 2014 року Європейський Союз і європейські фінансові установи мобілізували небувалий пакет фінансової допомоги – €15 млрд на здійснення реформ в Україні, з умовами, звичайно, іноді дуже жорсткими”, – наголосив він.

Видання зазначає, що наразі угода є основним інструментом для тіснішого зближення України та Євросоюзу. “Економічна частина Угоди – про поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі – надає Україні можливість для розширення торговельних відносин та економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів та регламентів у різних секторах”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС у ключові сектори української економіки. Загалом поглиблена та всеосяжна зона вільної торгівлі з Євросоюзом функціонує в Україні з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року, у Брюсселі під час 22-го Саміту Україна – Європейський Союз був підписаний ряд документів з фінансової допомоги ЄС для України на загальну суму €390 млн ($457,59 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram