Новини
18 Березня 2021
695

З 20 березня у Києві діятиме жорсткий карантин

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу

У столиці з 20 березня 2021 року буде запроваджено жорсткий карантин терміном на три тижні — до 9 квітня 2021 року. Про це у четвер, 18 березня, оголосив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про запровадження наступних карантинних обмежень:

• буде заборонена робота закладів культури;

• будуть закриті кінотеатри, театри, музеї, концертні зали;

• робота торгово-розважальних центрів, крім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії;

• також підпадає під заборону проведення релігійних богослужінь, якщо не забезпечена площа приміщення не менш ніж 10 кв. м на одну людину;

• заборонено проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних й інших). А також присутність глядачів на спортивних змаганнях.

При цьому заклади громадського харчування працюватимуть виключно на виніс. При дотриманні суворих норм і без роботи кафе продовжать роботу автозаправні станції. Перукарні, салони краси працюватимуть за попереднім записом, як і фітнес і спортивні зали — але без групових занять.

Поки працюватимуть дитячі садочки. Школи після канікул повернуться до навчання — але дистанційно.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Окрім підприємств критичної інфраструктури.

Громадський транспорт столиці працюватиме у звичному режимі — з дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%.

Нагадаємо, в Україні з 24 лютого діяв другий адаптивний карантин.

Раніше Investory News писали, що українці на карантині все більше часу проводять за комп’ютерними іграми. Геймери надають перевагу World of Tanks, FIFA і Minecraft.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram