Новини
9 Лютого 2022
624

З 14 березня українці отримуватимуть 500 гривень за бустерну дозу

Пенсіонерам дозволили витрачати “ковідну тисячу” на комуналку

Кабінет міністрів України (КМУ) у середу, 9 лютого, схвалив зміни до постанови щодо програми “єПідтримка”, згідно з якими 500 грн за бустерну дозу щеплення від COVID-19 українці зможуть отримати з 14 березня, йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Зазначається, що строк використання коштів збільшено до 9 місяців з моменту отримання (раніше було 4 місяці).

Крім того, незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити отримані в межах програми кошти на ліки. А люди з інвалідністю цих груп та особи від 60 років — на оплату житлово-комунальних послуг.

Як зазначив заступник міністра економіки України Олександр Грибан, завдання Уряду — надати реальну підтримку всім учасникам програми єПідтримка. “Саме тому ми сьогодні вкотре розширюємо програму. Вразливі групи громадян зможуть витратити 1000 грн на соціальні потреби. Окрім того, ми стимулюємо українців посилити свій захист від COVID-19 та зробити бустерне щеплення, і вже з середини березня почнемо виплачувати їм додатково 500 грн”, — наголосив він.

Додається, що наразі програмою єПідтримка вже скористалися понад 8,2 млн громадян. Загалом з початку її запуску на картки українців перераховано 8,25 млрд грн, а 2,7 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат є:

• книжкові магазини — 948 млн грн;

• кінотеатри — 597 млн грн;

• театри, концерти та розважальні послуги — 312 млн грн;

• залізничні та авіа пасажирські перевезення — 302 млн грн;

• спорт — 302 млн грн;

• ліки — 227 млн грн;

• освітні послуги, шкільне приладдя, спорттовари — 88 млн грн.

Нагадаємо, з 7 лютого “тисячею за вакцинацію” можуть скористатися підлітки. Кабмін підтримав розширення програми на осіб віком 14-18 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram