Новини
2 Січня 2020
897

З 1 січня почали діяти нові норми для електромобілів

За стоянку на місці електрокарів штрафуватимуть – від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

З 1 січня 2020 року набув чинності закон, який вводить зелені номерні знаки для електромобілів, а також впорядковує питання руху, паркування та зарядки електромобілів, шляхом внесення змін до правил дорожнього руху та державних будівельних норм.

У законі зазначається, що МВС, Мінекономіки, Мінрегіон, МОЗ та ДСНС повинні у шестимісячний строк з дня його офіційного опублікування встановити вимоги до оформлення паркомісць для електрокарів.

“Тобто, ввести дорожні знаки “Для електромобілів”, “Крім електромобілів”, “Станція зарядки електромобілів”, а також ввести для електромобілів номерні знаки з зеленим кольором шрифту”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що згідно із законодавством електромобіль – це транспортний засіб, оснащений одним або декількома електродвигунами. Таким чином, гібридні авто також віднесені до електромобілів, за одним винятком – для них не передбачаються “зелені” номерні знаки.

Зазначається, що за зупинку або стоянку авто на місці для електромобілів, а також за створення перешкод водіям електрокарів в зупинці або паркуванні передбачено штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а інспекторам з паркування надається право затримати авто порушника, в тому числі за допомогою евакуатора.

Крім того, згідно із законом сільські, селищні ради та їх виконавчі органи повинні стимулювати населення користуватися електрокарами та іншими екологічними видами транспорту.

Раніше Investory News писали, що з початку 2019 року українці придбали та зареєстрували 3185 автомобілів, що працюють виключно на електротязі, з них 2964 легкових, комерційних – 221 авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram