Новини
31 Січня 2022
838

З 1 лютого подорожчають пластикові пакети

Кожен українець в середньому використовує їх 500 штук на рік

З 1 лютого 2022 року вартість пластикових пакетів для споживачів становитиме від 2 до 3 грн за штуку залежно від їхніх характеристик. Відповідне рішення було схвалено урядом ще в грудні минулого року, повідомляє Міністерство економіки України.

Мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування й транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

• 2,00 грн за пакет без ручок і бокових складок;

• 2,50 грн за пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок;

• 3,00 грн за пакет з ручками і боковими складками.

Як зазначив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін, щороку кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів, які слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля.

“Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля та здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику”, — наголосив він.

Нагадаємо, у червні 2021 року набув чинності Закон №2051−1 “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”. Законом, зокрема, забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram