Новини
13 Жовтня 2020
869

З 1 листопада Кіпр скасовує програму надання громадянства в обмін на інвестиції

Рішенню передували публікації, що серед покупців “золотих паспортів” є злочинці й “сумнівні особистості”

Уряд Кіпру з 1 листопада 2020 року скасовує програму надання громадянства в обмін на €2 млн інвестицій, повідомляє Cyprus Mail.

Як зазначив офіційний представник уряду країни Кіріакос Кусіос, рішення було прийнято на позачерговому засіданні Ради міністрів.

“Міністри фінансів і внутрішніх справ представили пропозицію про скасування цієї інвестиційної програми. Рішення було засновано на довгострокових недоліках, а також на зловживанні положеннями Кіпрської інвестиційної програми”, – наголосив він.

Раніше телеканал “Аль-Джазіра” повідомляв, що влада Кіпру видавала так звані “золоті паспорта” підозрюваним і обвинуваченим у злочинах іноземцям. Однак, тоді МВС Кіпру заявило, що всі особи, які отримали громадянство в обмін на інвестиції були перевірені владою та їх кандидатури відповідали умовам.

Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс створив комісію для розслідування ряду випадків надання кіпрського громадянства за інвестиційною програмою. У результаті влада Кіпру після чергової перевірки законності натуралізації в обмін на інвестиції вирішила позбавити громадянства семеро осіб.

За словами представника уряду, питання про нову інвестиційну програму у майбутньому обговорюватиметься тільки після завершення роботи комісії з розслідування.

Раніше Investory News писали, що на Кіпрі найчастіше реєструються українські компанії з нерухомості, торгівлі та фінансів. Загалом кіпрські компанії присутні у близько 30% українських юросіб з іноземними засновниками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram