Новини
20 Червня 2019
791

YouTube перенесе дитячий контент в окремий додаток

Таким чином компанія намагається захистити дітей від небажаного контенту

YouTube розглядає можливість перенести все дитяче відео в окремий додаток YouTube Kids, що створений у 2015 році, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.

На думку деяких співробітників YouTube сервіс повинен відключити систему рекомендацій для дитячих відео у налаштуваннях. “Ця функція автоматично відтворює нове відео після завершення попереднього ролика”, – йдеться у повідомленні.

Співрозмовники WSJ вважають, що приводом для зміни правил могло стати розслідування Федеральної торгової комісії США (FTC), розпочате у 2018 році за скаргою групи користувачів, які стверджували, що Google використовує YouTube для збору даних про неповнолітніх у віці до 13 років без згоди батьків. Також на думку користувачів сервіс містить неприйнятний контент, “який випадково можуть побачити діти”.

Як заявив представник відеосервісу, YouTube розглядає багато ідей щодо самовдосконалення, але деякі з них так і залишаються ідеями.

“У FTC відмовилися від коментарів”, – пише WSJ. І додає, що відео для дітей – одні з найпопулярніших на YouTube і приносять мільйони доларів від реклами.

Раніше Investory News писали, YouTube розробить власні інтерактивні шоу. І планує в найближчий час запустити першу серію на своїй онлайн-платформі. Наразі поки не зрозуміло, у яку кількість інтерактивних програм або спеціальних трансляцій YouTube готовий інвестувати.

До того ж, більшість брендів продовжують використовувати канали YouTube як хостинг рекламного контенту. Так, нещодавно експерти агентства AIR, яке займається розкруткою та підтримкою креаторів на YouTube, провели дослідження українського сегмента брендованих каналів і склали перший рейтинг Топ-20 українських YouTube-каналів брендів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram