Новини
14 Квітня 2020
1 099

YouTube-блогери зіткнулися з падінням рекламних доходів

Хоча на фоні карантину трафік на YouTube виріс на 15% 

Менеджер YouTube-блогерів Карлос Пачеко (Carlos Pacheco) розповів, що на 180 каналах, з якими він працює, рекламні ставки впали в середньому на 50% з початку лютого 2020 р. Сумарна аудиторія цих каналів — 68 млн передплатників, повідомляє OneZero.

“Всі припиняють свої кампанії на YouTube”, — каже Пачеко. За даними некомерційної організації “Бюро інтерактивної реклами” (Interactive Advertising Bureau), кожен четвертий рекламний агент або бренд припинив покупку реклами в першій половині 2020 р., ще 46% — почали економити.

При цьому трафік на YouTube, за даними видання New York Times, виріс з кінця лютого до 24 березня на 15% на фоні масової “самоізоляції”.

При цьому трафік ігрового відеоконтенту на п’яти ключових ринках Європи зріс на 13%, випливає з даних компанії Tubular Labs. За словами Пачеко, реклама на каналах з оглядами ігор теж “падає, але не так, як інші”.

Деякі блогери поскаржилися в Twitter, що ціна за тисячу показів (CPM) впала на 30-50%.

Наприклад, співавтор YouTube-каналу, який має 3,3 млн передплатників, і власник кількох освітніх каналів Хенк Грін розповів, що трафік на його проектах виріс на 5%, але CPM впала на 30%.

75% опитаних бюро учасників ринку вважають, що пандемія завдасть рекламної індустрії більшої шкоди, ніж фінансова криза 2008-2009 рр.

Гендиректор компанії по просуванню Digital Content Next Джейсон Кинт вважає, що телебачення “протримається” довше, ніж YouTube. За його словами, бренди шукають “безпечну гавань”.

“Всупереч цьому YouTube-блогери створюють більше контенту в надії залучити нових передплатників під час “самоізоляції”, — вважає Кинт.

Як відомо, Фонд Visa Foundation виділив $210 млн на підтримку малого та мікробізнесу і негайне надання допомоги в умовах поширення COVID-19.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram