Новини
24 Липня 2019
1 304

Євровибір: У Люксембурзі найбільша кількість легкових авто на 1 тис. жителів

А от у Франції, Болгарії та Литві зареєстрованих авто поменшало – на 2,6%, 4,8% та 25% відповідно

За останні п’ять років спостерігається збільшення парку легкових автомобілів майже в усіх країнах-членах ЄС. Так, за кількістю автівок на 1 тис. жителів лідирує Люксембург – у 2017 році їх нараховувалося 670 штук, про це йдеться в огляді Eurostat.

“Однак на цю цифру можуть впливати транскордонні працівники, які використовують службові автомобілі, зареєстровані в країні”, – зазначається у повідомленні.

Далі йдуть Італія з 625 автомобілями на 1 тис. жителів, Фінляндія – 617 автомобілів, Мальта – 613 автомобілів і Кіпр – нараховує 609 автомобілів.

Країни-члени ЄС з найбільшою і найменшою кількістю легкових автомобілів на тисячу жителів, 2017 рік

Також зазначається, що у 2017 році найбільша кількість зареєстрованих легкових автомобілів зафіксована в Німеччині – 46 млн, Італії – 37 млн автомобілів (дані за 2016 рік) і Франції (32 мільйони).

“Протягом п’ятирічного періоду з 2013 по 2017 рік в декількох державах-членах спостерігалося значне зростання кількості зареєстрованих легкових автомобілів. Найбільше в Словаччині (18%), Чехії та Португалії (по 17%), Естонії (15%), Мальті та Угорщини (по 14%)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за період з 2013 по 2017 роки тільки у трьох країнах-членах ЄС зафіксовано зниження кількості зареєстрованих легкових автомобілів. Так, у Франції відбулося падіння на 2,6%, а в Болгарії – на 4,8%. У Литві кількість зареєстрованих легкових автомобілів за цей період скоротилося на 25%. “В основному через зміни, введені у процедуру реєстрації у 2014 році”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в середині лютого Investory News писали, що Люксембург увійшов до першої десятки рейтингу за доступністю бензину. У переліку країн також значаться Венесуела, Кувейт, США, ОАЕ, Австралія, Швейцарія, Канада, Ірландія та Саудівська Аравія. А от у Туреччині, Аргентині, Таїланді, Єгипті, ПАР, Індонезії, Нігерії, Філіппінах, Індії та Пакистані паливо менш доступне.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram