Новини
28 Червня 2022
572

Євростат: У яких країнах ЄС найтісніше та найдорожче житло

Румунія є країною із найменшою кількістю квадратних метрів на людину в ЄС

Серед усіх країн Євросоюзу найтісніші житлові приміщення перебувають у Румунії, Латвії та Болгарії, йдеться у дослідженні Євростату, опублікованому на офіційному сайті.

Як свідчать дані Євростату, майже п’ята частина населення країн ЄС не має достатньо кімнат відповідно до розміру сім’ї, обставин та віку співмешканців.

Згідно з дослідженням серед держав-членів Євросоюзу, майже половина населення Румунії (45,1%) у 2020 році проживала у переповнених житлових приміщеннях.

У Латвії у тісноті мешкає 42,5% населення, у Болгарії таких людей виявилося 39,5%, у Польщі майже 37%, у Хорватії — 36,2%.

Найнижчі показники переповненості простору виявилися у мешканців Кіпру — лише 2,5% населення проживає у перенаселеному житлі. В Ірландії цей показник не перевищує 3,2%, у Мальті — 4,2%, у Нідерландах — 4,8%.

За словами експертів, 7,8% людей у всьому ЄС витрачають на оренду та квартплату понад 40% від свого сукупного доходу.

У Греції цей показник виявився одним із найвищих — понад 33%. У Болгарії та Данії близько 14%.

На Кіпрі (1,9%), Литві (2,7%), Мальті (2,8%) та Словаччині (3,2%) зворотна ситуація. Тут найменша кількість людей платить за житло понад 40% свого прибутку.

Зазначається, що Євростат підраховує дані в цілому по країні, проте житлова криза змушує людей ділити тісні будинки один з одним та в окремих містах.

Раніше Investory News дізналися, скільки зараз коштує оренда квартири в Україні. Зазначається, що через бойові дії та вимушений переїзд до відносно безпечних регіонів українці в 1,5 раза частіше шукають орендоване житло.

А от що буде з цінами на нерухомість після закінчення війни — докладніше за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram