Новини
8 Листопада 2021
620

Євросоюзу запропонували заборонити майнінг криптовалют

Видобуток цифрових грошей утримує регіон від досягнення цілей Паризької угоди щодо зміни клімату

Голова Управління фінансового нагляду Швеції (Finansinspektionen) Ерік Тедеєн і керівник Агентства з охорони навколишнього середовища (Naturvardsverket) Бьорн Райзінгер запропонували Євросоюзу заборонити майнінг криптовалют на алгоритмі Proof-of-Work (PoW). Спільна заява опублікована на сайті Finansinspektionen. На думку чиновників, видобуток цифрових грошей утримує регіон від досягнення цілей Паризької угоди щодо зміни клімату.

Proof-of-Work (“доказ виконання роботи”) — механізм, за допомогою якого перевіряється справжність і чесність криптовалютних транзакцій. Системи на основі PoW є надзвичайно ресурсомісткими. Зараз цей алгоритм використовує більшість найпопулярніших криптовалют — Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin та інші. Розробники Ethereum вже оголосили про плани перейти від PoW до іншого механізму — Proof-of-Stake (PoS), який не потребує майнінгу.

Кембридзький університет і дослідницький проєкт Digiconomist підрахували, що щоденний видобуток 900 біткоїнів призводить до викиду в атмосферу до 120 млн т вуглекислого газу на рік. За оцінками фахівців, на майнінг Bitcoin та Ethereum йде приблизно вдвічі більше електроенергії на рік, ніж на постачання всієї Швеції. Звернувши увагу на ці показники, шведські регулятори розробили ще дві пропозиції, які допоможуть впоратися з екологічними наслідками криптодобування на національному рівні.

По-перше, Тедеєн і Райзінгер оголосили про необхідність перешкодити розвитку майнінгу та відкриттю нових “добувних” підприємств на території Швеції. По-друге, регулятори запропонували запровадити нове обмеження для компаній, які торгують криптовалютою, здобутою на основі PoW, або інвестують у неї. Чиновники заявили, що таким фірмам слід заборонити описувати свою діяльність як екологічну чи “стійку”.

Тим часом у Канаді вигадали спосіб компенсувати шкоду майнінгу для екології. Місцева компанія MintGreen у жовтні заявила, що почне опалення понад 100 житлових і комерційних будівель у місті Норт-Ванкувер за допомогою енергії від майнінгових ферм. Ця технологія допоможе запобігти попаданню в атмосферу 20 тис. т парникових газів, які міг би зробити природний газ.

Нагадаємо, керуючий активами, інвестор, співзасновник компанії “WOTAN”, експерт в галузі міжнародних фінансових ринків Михайло Рітчер розповів Investory News, як не потрапити на гачок шахраїв, інвестуючи в криптовалюту. 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram