Новини
15 Вересня 2021
558

Євросоюз виділить Україні €600 мільйонів

Україна виконала необхідні умови для отримання траншу

Європейська комісія виділить Україні ще €600 млн як макрофінансову допомогу, повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на заяву віцепрезидента ЄК та єврокомісара з питань торгівлі Валдіса Домбровскіса.

“Комісія ухвалила рішення про виділення другого траншу макрофінансової допомоги ЄС Україні обсягом €600 млн. Це друга та остання виплата в межах даної програми на загальну суму €1,2 млрд”, — повідомив він.

За словами Домбровскіса, це стало можливим, оскільки Україна виконала умови для отримання траншу.

“Україна виконала узгоджені політичні умови, разом з прогресом з поточної програми України з МВФ дозволило комісії прийти до позитивного рішення щодо другого внеску”, — заявив єврокомісар.

Транш повинен надійти на рахунок українського уряду наприкінці жовтня.

Нагадаємо, що гроші будуть передані в межах п’ятої за рахунком програми, реалізованої відповідно до меморандуму і кредитної угоди про виділення Євросоюзом Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги, які були підписані в Брюсселі 23 липня 2020 року.

Нагадаємо, згідно з експертною думкою, економіка України за 30 років незалежності серйозно відстала в розвитку від інших європейських країн за багатьма показниками. З 1991 році Україна посідала 52-е місце у світі з ВВП на душу населення, у 2020-му — ми на 91-му місці. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram