Новини
23 Січня 2020
921

Євросоюз тимчасово зупинив імпорт м’яса птиці з України

Яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають

Ввезення на територію Європейського союзу (ЄС) м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці й термічно необроблених продуктів з птиці з України тимчасово зупинено, повідомила Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Згідно з повідомленням, дана інформація надійшла 22 січня ввечері від Європейської Комісії.

За інформацією Держпродспоживслужби, яйця та яєчна продукція під ці обмеження не підпадають.

“Україна відповідно до міжнародних зобов’язань як член Світової організації торгівлі (СОТ) і Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин невідкладно, на випередження повідомила своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці. Українські заходи щодо контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюються країнами-членами ЄС. Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони”, — заявили у відомстві.

У відомстві нагадали, що у Вінницькій області 18 січня 2020 р. в ПП “Хутір” (с. Бугаків Немирівського району) було зареєстровано загибель птиці. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу встановлено діагноз “грип”.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Немирівської райдержадміністрації рішенням від 20 січня затвердила план ліквідації захворювання та розпочала заходи щодо проведення дезінфекційних робіт.

Нагадаємо, Верховна рада України ратифікувала зміни до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом про збільшення безмитних квот на експорт м’яса птиці в ЄС з наступного року з 20 до 70 тис. т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram