Новини
25 Травня 2023
316

Євросоюз продовжив безмитний режим для України

Режим безмитного експорту буде діяти до середини 2024 року

Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на рік до середини 2024 року безмитний режим експорту з України, повідомляється на сайті Ради.

Рішення призупиняє:

• всі тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, які ще не були лібералізовані. Це стосується, зокрема: фруктів та овочів, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції, що підлягає тарифним квотам;

• антидемпінгові мита;

• застосування загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

“Неспровокована та невиправдана загарбницька війна росії проти України мала руйнівний вплив на економіку країни. Оновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну та одночасно дозволять ЄС за потреби захистити внутрішній ринок від значного зростання імпорту деяких сільськогосподарських продуктів”, — заявив Юган Форсселл, міністр торгівлі Швеції, який зараз головує в Євросоюзі.

Коментар міністра пов’язаний із рішенням Єврокомісії запровадити часткове ембарго на імпорт українського зерна до п’яти сусідніх з Україною країн ЄС. Захисні заходи були запроваджені до 5 червня, але можуть бути продовжені.

Згыдно з інформацією Європейської бізнес асоціації, скасування імпортних мит Євросоюзом минулого року стало одним із трьох найбільш значущих чинників позитивного впливу на український інвестклімат у воєнному 2022 році.

Україна є 15-им найбільшим торговим партнером ЄС, на неї припадає близько 1,2% від загального обсягу торгівлі ЄС.

Раніше Investory News писали, що міністри ЄС готують нову військову допомогу для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram