Новини
22 Грудня 2021
969

Європейський Союз скоротив термін дії COVID-сертифікатів для подорожей

Нові правила стануть обов’язковими для двадцяти семи країн ЄС з 1 лютого 2022 року

Європейська комісія у вівторок, 21 грудня, ухвалила правила, згідно з якими сертифікат ЄС про COVID-19 буде дійсним для подорожей протягом 9 місяців після завершення графіка первинних щеплень, повідомляє Reuters.

“Сьогодні Комісія затвердила правила, що стосуються цифрового COVID-сертифіката ЄС, встановивши зобов’язуючий термін прийняття сертифікатів про вакцинацію у 9 місяців (рівно 270 днів) з метою подорожей всередині ЄС”, — йдеться у повідомленні Комісії.

Зазначається, що це рішення враховує рекомендації Європейського центру профілактики та контролю захворювань, згідно з якими щораз сильніші (бустерні) дози рекомендуються не пізніше ніж через шість місяців після завершення першого циклу вакцинації.

Сертифікат залишатиметься дійсним протягом додаткового періоду ще на три місяці після цих шести місяців, щоб гарантувати, що національні кампанії з вакцинації можуть бути скориговані, і громадяни матимуть доступ до бустерних доз.

 “Нові правила стануть обов’язковими для 27 країн ЄС з 1 лютого”, — зазначає агенція.

Нові правила щодо тривалості сертифікату стосуються лише поїздок між країнами. Уряди зможуть мати різний термін дії сертифікату для доступу до заходів або приміщень на своїй території.

За словами офіційного представника ЄС, після бустерної вакцинації термін дії COVID-сертифікату продовжуватиметься без встановленого ліміту, оскільки наразі недостатньо інформації про тривалість захисту після підсилювального щеплення.

Нагадаємо, нещодавно в Україні посилили карантин для невакцинованих громадян. Так уряд намагається зменшити навантаження на лікарів і медичну систему.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram