Новини
7 Липня 2021
652

Європейський Союз надасть €17 мільярдів для країн “Східного партнерства”

Тим часом Україна та Литва домовилися про відновлення позитивної динаміки в торгівлі

Європейський Союз виділить €17 мільярдів для інвестиційного розвитку країн “Східного партнерства”. Про це повідомив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та розширення Олівер Варгеї під час онлайн-виступу на конференції з питань реформ в Україні “Сильна Україна в сильнішій європейській та євроатлантичній родині”, яка проходить у Вільнюсі (Литва), повідомляє Уніан.

“Я дуже радий повідомити вам чудову звістку для східних наших партнерів, враховуючи Україну, про новий план інвестицій для цього регіону. Ми мобілізуємо €17 млрд на інвестиції в цей регіон… Щоб була велика динаміка в економіці та суспільствах цього регіону”, — зазначив він.

“Східне партнерство” — зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на 28 держав-членів ЄС і шість східноєвропейських сусідів ЄС — Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

Крім того, на брифінгу у Вільнюсі, президент України Володимир Зеленський заявив про домовленість з президентом Литви Гітанасом Науседою щодо відновлення позитивної динаміки в торгівлі на рівні періоду до пандемії COVID-19, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“За результатами цього року ми очікуємо, що обсяги двосторонньої торгівлі товарами та послугами (з Литвою, — Ред.) відновлять позитивну динаміку та показники докризового періоду. Ми домовилися, що результати відповідної роботи ми зможемо підбити вже наприкінці цього року, під час чергового засідання Ради президентів України та Литовської Республіки”, — наголосив він.

І додав, що “і за нинішньої динамічної співпраці з Литвою існує ще чимало напрямів і сфер, в яких можна досягти більшого”. “Насамперед це сфера торговельно-економічних відносин, інвестиційного й транспортно-транзитного співробітництва”, — наголосив президент України.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз планує створити “Сили першого входу” для швидкого реагування на кризи. Структура нараховуватиме близько 5 тис. службовців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram