Новини
8 Квітня 2022
935

Європейський інвестиційний банк надав невідкладну фінансову допомогу

Банк продовжить підтримувати Україну

Рада директорів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) перерахувала Україні €668 млн невідкладної допомоги. Про це повідомляє прес-служба банку.

Як зазначається, президент ЄІБ Вернер Хойєр підтвердив, що €668 млн у межах термінового реагування банку та солідарності з Україною було перераховано у повним обсягом.

“Росія веде нещадну війну в Україні, здійснюючи звірства проти безневинних мирних жителів. Ми не можемо дозволити, щоб нас паралізував жах, але ми маємо продовжувати наполегливо працювати, щоб надавати подальшу підтримку Україні та сусіднім країнам, які приймають мільйони біженців. Ми вже виплатили Україні 668 млн євро, і продовжимо допомагати”, – сказав Хойєр.

Нагадаємо, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, зараз у всьому світі створюється багато фондів з підтримки України, зокрема у партнерстві з ЄС, США, іншими країнами та міжнародними організаціями, з корпоративним сектором, який теж хоче підтримати Україну.

Як писали раніше Investory News, в найближчі два-три роки заморожені активи росії можуть використовуватися для виплати компенсацій Україні за збитки, завдані вторгненням агресора на наші землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram