Новини
15 Липня 2022
505

Європа стала головним споживачем американської нафти

Це сталося на тлі агресії рф проти України 

Уперше з 2016 року Європа стала найбільшим споживачем американської нафти, обігнавши Азію на тлі агресії росії проти України, повідомляє Bloomberg.

За даними Мінторгу США, з січня до травня цього року Європа отримала в середньому близько 213,1 млн барелів сирої нафти, тоді як Азія отримала лише 191,1 млн барелів.

Востаннє обсяги придбання американської нафти Азією були меншими за Європу впродовж того ж самого п’ятимісячного періоду у 2016 році, коли США скасували заборону на експорт сирої нафти.

Ця зміна потоків нафти підкреслює, наскільки суттєво вторгнення росії в Україну переорієнтувало постачання енергоресурсів.

Намагаючись припинити фінансування війни путіна, США та інші країни запровадили санкції щодо російської нафти. Зрештою більше європейських країн звернулися до США за імпортом нафти, тоді як росія пропонує свою сиру нафту з великими знижками таким країнам, як Індія та Китай, які не вводили жодних заборон проти москви.

Нагадаємо, що США постачають за кордон нафту зі стратегічних запасів. Минулого місяця було експортовано близько 5 млн барелів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram