Новини
17 Червня 2022
374

Єврокомісія запустила платформу для оптимізації експорту українського зерна до ЄС

На ній одночасно будуть розміщені й торгові, і транспортні запити

Європейська комісія спільно з V_labs та Rail Cargo Group запустила торгову платформу Grainlane для оптимізації експорту зерна з України до країн-членів ЄС. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Платформа призначена для продажу та купівлі сільськогосподарських товарів між представниками європейської логістики, українськими трейдерами та міжнародними фермерами.

Особливість платформи — на ній одночасно будуть розміщені й торгові, і транспортні запити, що полегшують процес організації експортних постачань.

Представники європейської логістики матимуть змогу розв’язувати організаційні питання з українськими партнерами. Останні зможуть кілька кліків знайти партнерів для експорту своєї продукції, а також нові логістичні рішення.

Такий механізм має прискорити процес узгодження пропозиції та попиту. При цьому гарантується повна прозорість попиту та пропозиції та оптимальна логістика для продукції.

Якщо платформа Grainlane буде широко мати попит серед українських трейдерів і фермерів, до неї будуть додані додаткові функції, такі як специфікація перетину кордону або база даних попиту на логістику на короткий термін.

Як писали раніше Investory News, за словами Жозепа Борреля, російська федерація завдає навмисних ударів по сховищах із зерном в Україні, краде українське зерно із захоплених територій та використовує блокаду морських портів України як знаряддя війни. Такими діями агресор провокує глобальний голод.

Нагадаємо, Уряд Німеччини створить “зерновий міст” з Україною. Для розблокування експорту йде пошук транспорту і способів оплати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram