Новини
19 Жовтня 2022
432

Єврокомісія хоче посилити захист критичної інфраструктури

Це стало особливо актуальним після підривів “Північних потоків”

Європейська комісія у вівторок оприлюднила рекомендації з посилення стійкості критичної інфраструктури ЄС. Потреба в цьому виникла після диверсій на російських газогонах “Північні потоки” в Балтійському морі, повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Пропозиції рекомендацій виконавчого органу ЄС, що адресовані Європейській раді, ґрунтуються на плані про стійкість критичної інфраструктури, який президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн презентувала в Європарламенті.

Проєкт рекомендацій спрямований на максимізацію та прискорення роботи із захисту критичної інфраструктури у трьох пріоритетних сферах: готовність, реагування та міжнародне співробітництво.

Пріоритет має бути наданий ключовим секторам енергетики, цифрової інфраструктури, транспорту та космосу.

“Комісія закликає держави-члени проводити стрес-тестування суб’єктів, що експлуатують критичну інфраструктуру, на основі загального набору принципів, розроблених на рівні Європейського Союзу”, – зазначається в повідомленні.

Проведення стрес-тестів буде доповнене розробкою плану дій на випадок інцидентів та криз у сфері критичної інфраструктури, у якому будуть описані та викладені цілі та форми співпраці між державами-членами та інституціями, органами, офісами та агентствами ЄС у реагуванні на інциденти, спрямовані проти критичної інфраструктури.

Розроблені Єврокомісією рекомендації також передбачають посилення співпраці з ключовими партнерами та сусідніми країнами щодо стійкості критичної інфраструктури, зокрема НАТО, з метою чого має бути створено окрему цільову групу.

Нагадаємо, країни ЄС збираються взимку орендувати плавучі електростанції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram