Новини
17 Березня 2021
782

Єврокомісія розробляє ковід-сертифікати для вільних подорожей

Та допоможе з програмним забезпеченням, щоб документ був визнаний на території ЄС

Європейська Комісія виступила з пропозицією створити цифровий зелений сертифікат для гарантування безпечного вільного пересування всередині ЄС під час пандемії COVID-19. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

“Цифровий зелений сертифікат стане доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, або отримала негативний результат тесту, або одужала від COVID-19”, — йдеться у повідомленні.

І додається, що він буде доступний безоплатно в цифровому або паперовому форматі й передбачатиме QR-код для гарантування безпеки й правдивості сертифікату.

Крім того, Єврокомісія має намір підтримати держави-члени у розробленні програмного забезпечення, щоб усі сертифікати могли бути визнані на території ЄС.

“Держави-члени, як і раніше, несуть відповідальність за ухвалення рішення про те, які обмеження громадської охорони здоров’я можуть бути скасовані для мандрівників, але їм доведеться застосовувати такі винятки й до мандрівників, які мають цифровий зелений сертифікат”, — наголошує ЄК.

Раніше Investory News писали, що згідно з повідомленням Euronews — майбутній “паспорт вакцинації” для вільного пересування Євросоюзом буде дійсний тільки за вакцинації проти COVID-19 препаратами, схваленими Європейським агентством лікарських засобів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram