Новини
18 Червня 2020
961

Єврокомісія перевірить злиття Fiat Chrysler і PSA на відповідність антимонопольним правилам

Угода може пошкодити конкуренцію у сфері виробництва невеликих вантажних авто у 14 країнах ЄС і Великобританії

Єврокомісія оголосила, що збирається провести “ретельне розслідування” запланованої угоди двох автовиробників – Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і Peugeot SA (PSA Group). На думку європейської влади, злиття може пошкодити конкуренцію у сфері виробництва невеликих вантажних автомобілів у 14 країнах ЄС і Великобританії.

FCA і PSA домовилися про злиття на $50 млрд у грудні минулого року. Повідомлялося, що об’єднана компанія повинна зайняти четверте місце серед світових виробників після Volkswagen, Toyota і Renault-Nissan за кількістю випущених автомобілів (8,7 млн) і третє за обсягом виторгу (близько €170 млрд). Вона об’єднає в одній компанії такі бренди, як Fiat, Jeep, Dodge, Maserati, Peugeot, Opel.

Уже тоді повідомлялося, що угода може викликати питання у європейських регуляторів. Тепер Єврокомісія повинна перевірити угоду протягом 90 робочих днів, до 22 жовтня. Вона може прийти до будь-якого висновку: від заборони злиття до дозволу його без будь-яких умов.

Тим часом автомобілебудівний концерн Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) проводить переговори з найбільшим у світі виробником електроніки за контрактами, тайванською Foxconn Technology Group, щодо створення спільного підприємства (СП) з виробництва електромобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram