Новини
1 Червня 2022
478

ЄС заборонить страхування танкерів з російською нафтою

Це передбачено у шостому пакеті санкцій

Євросоюз у межах шостого пакета санкцій проти росії планує заборонити страхування танкерів, які перевозять російську нафту, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на офіційних осіб і дипломатів ЄС.

Заборона страхування, яка почне діяти за шість місяців, є дуже серйозним ударом, кажуть трейдери та судновласники. Не багато компаній готові транспортувати нафту на незастрахованих танкерах.

Судновласники та трейдери зазвичай використовують два основні види страхування, щоб захиститися від потенційних втрат через розлив нафти та інші небезпеки:

• Одним із видів є страхування корпусу та обладнання від фізичного пошкодження суден. Це страхування зазвичай купують на ринку Ллойда у Лондоні — це міжнародний страховий ринок, члени якого діють як синдикати для страхування та розподілу ризиків різних підприємств, організацій та приватних осіб.

• Іншим видом страхування є захист та відшкодування, що охоплює відповідальність третіх осіб. Міжнародна група P&I з клубами-членами в Норвегії, Великій Британії, ЄС та інших країнах надає такий вид страхування приблизно для 95% світового танкерного флоту. Офіційні особи групи заявили, що припинять страхування судів із російською нафтою, якщо ЄС заборонить це.

Заборона страхування ускладнить для росії продаж нафти в Азію та підвищить ймовірність того, що ціни на нафту залишаться високими або зростуть.

Російські чиновники вже прогнозували, що видобуток нафти цього року може скоротитися на 17% через санкції Заходу. Аналітики кажуть, що значну частину родовищ нафти, які росія зараз закриває, буде остаточно втрачено.

Нагадаємо, що Туреччина не підтримує санкції проти рф. Країна підтримає лише обмеження, що впроваджуються на рівні ООН.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram