Новини
15 Березня 2021
703

ЄС ввів нову систему контролю за імпортом

Відсьогодні, 15 березня, розпочала свою роботу перша фаза даної системи

Єврокомісія оголосила про початок нової системи контролю за імпортом, яка потрапляє в ЄС через зовнішні кордони, що повинно стати важливою складовою реформування та зміцнення Митного союзу ЄС, повідомляється на сайті відомства.

“Європейська комісія почала сьогодні нову систему контролю за імпортом (ICS2), що означає значне посилення “першої лінії оборони” Митного союзу проти загроз у галузі безпеки й безпеки товарів, які незаконно потрапляють до ЄС через зовнішні кордони. Протягом першої фази ця система буде зосереджена на поштових і експрес-доставках, які потрапляють у країни ЄС повітряним транспортом, до того, як ICS2 буде застосована до всіх різновидів вантажного транспорту”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нова система контролю за імпортом поступово замінюватиме чинні митні механізми ЄС з контролю за безпекою та безпекою імпорту. Це буде відбуватися з 15 березня 2021 до 1 березня 2024 року.

На першому етапі вона охопить поштові та експрес-доставки, на другому — до березня 2023 року вантажні повітряні перевезення, а в березні 2024-го — морський, залізничний та дорожній транспорт.

В основі оновленої системи — поліпшення контролю та обміну даними про походження товарів і ланок поставки.

Поряд із “звичайними” процедурами нова система вперше буде включати можливість оперативного аналізу ризиків, який буде здійснюватися в режимі реального часу. Це передбачає введення єдиної електронної бази даних і обміну інформацією про існуючі ризики й торгові операції, тісна співпраця між структурами Єврокомісії, митними органами країн-членів і представниками бізнесу.

“ЄС, країни-члени та уповноважені органи захисту прав споживачів проводять цілеспрямовану політику з контролю за безпекою та безпекою товарів, що потрапляють на загальний ринок ЄС. На рівні Євросоюзу запроваджено механізм швидкого оповіщення про появу на ринку підроблених або небезпечних товарів. Більшість контрафактної або незаконної продукції, виробленої за кордоном, вилучається на митних кордонах Євросоюзу”, — зазначають у Еврокомісії.

Нагадаємо, на країни Європейського Союзу припадає 40,7% від загального обсягу української зовнішньої торгівлі товарами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram