Новини
18 Травня 2022
575

ЄС скасував на рік ввізні мита для України

Лібералізація торгівлі здійснюється для підтримки економіки нашої держави

Комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлі схвалив призупинення ввізних мит ЄС на українську продукцію на рік для підтримки економіки України, повідомляється на сайті Європарламенту.

Депутати Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію Європейської комісії про тимчасову лібералізацію торгівлі українською продукцією через агресію росії, яка завадила Україні продовжувати комерційну діяльність з рештою світу. Затверджені положення включають повне призупинення імпортних мит на промислові товари, систему вхідних цін на фрукти та овочі, а також антидемпінгові мита і захисні заходи щодо імпорту сталі на один рік.

Проєкт тексту Комітету з міжнародної торгівлі був прийнятий 38 голосами “за”, 1 — “проти” та 3 — утрималися.

“Жорстока та свавільна війна, яку веде кремль, спрямована на зниження здатності України продовжувати торгівлю. Однак ЄС може вжити заходів для пожвавлення двосторонніх торговельних відносин, і він це зробить. Скасування митних зборів та відкриття європейського ринку дозволить нам посилити спроможність України торгувати товарами та сільськогосподарською продукцією”, — зазначила євродепутат від Латвії Сандра Калнієте.

За її словами, це рішення є не лише символічним, а й показує твердість політичних зобов’язань ЄС перед Україною.

“Цими безпрецедентними заходами лібералізації торгівлі ми прагнемо допомогти Україні зберегти її торговельні позиції з рештою світу. Коли ми говоримо, що Україна не самотня в цій боротьбі, саме це ми справді маємо на увазі”, — наголосила Калнієте.

19 травня документ має бути винесений на голосування всього Європейського парламенту та набуде чинності наступного дня після його опублікування в Офіційному віснику ЄС.

Нагадаємо, що ЄС профінансує нафтопроводи до Угорщини задля ембарго.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram