Новини
24 Червня 2022
412

ЄС нарощуватиме імпорт газу з Норвегії на тлі газової кризи

Наразі Норвегія забезпечує близько чверті споживання газу країнами ЄС

Євросоюз та Норвегія домовилися про зростання торгівлі газом на тлі якнайшвидшого скорочення поставок російського газу, йдеться у заяві Європейської комісії за підсумками зустрічі виконавчого віцепрезидента ЄК Франса Тіммерманса, комісарки з енергетики Кадрі Сімсон та міністра нафти та енергетики Норвегії Терьє Аасланда, пише Економічна Правда.

Сторони “домовилися сьогодні про подальше зміцнення тісної співпраці між ЄС та Норвегією в галузі енергетики з метою поглиблення їхнього довгострокового енергетичного партнерства”. Зокрема, йдеться про забезпечення додаткових короткострокових та довгострокових поставок із Норвегії.

Зазначається, що блок визнає невідкладність дій щодо підвищення енергетичної незалежності та роботи зі зниження цін на енергоносії в ЄС та Норвегії.

Норвегія є найбільшим виробником нафти та газу в Європі та забезпечує близько чверті споживання газу країнами ЄС.

“З урахуванням високого рівня виробництва у Норвегії у перші місяці року очікується, що тенденція збережеться до кінця року. Існує великий потенціал для зростання продажів до Європи у 2022 році, що принесе близько 100 ТВт-год додаткової енергії на європейський ринок”, — йдеться у спільній заяві.

Нагадаємо, що Болгарія почала отримувати газ з Азербайджану. Таким чином країна замістила російське блакитне паливо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram