Новини
17 Серпня 2021
790

YEP і Дія.Бізнес у новому навчальному році запускають “Підприємницький університет”

Студенти створюватимуть стартапи на парах і представлятимуть проєкти на національному конкурсі

Міністерство цифрової трансформації України, Дія.Бізнес, Міністерство освіти й науки України, Український фонд стартапів, Genesis у партнерстві з мережею стартап-інкубаторів YEP за підтримки програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” в межах розвитку національної підприємницької екосистеми в Україні запрошують заклади вищої освіти долучитися до нового навчального року ініціативи “Підприємницький університет”, повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України (КМУ).

Яка користь для вишів:

• спільно з експертами ініціативи буде запроваджено дисципліну “Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами”;

• керівництво та викладачі долучаться до програми підвищення кваліфікації за участю експертів із США, Естонії, Ізраїлю та України;

• студенти створюватимуть стартапи на парах і представлятимуть проєкти на національному конкурсі;

• заклад отримає менторську підтримку для наукових розробок і стартап-проєктів.

Зазначається, що у 2020-2021 навчальному році до ініціативи долучилися 76 університетів, 170 викладачів і майже 4,5 тис. студентів. “Це підтверджує величезний потенціал університетського підприємництва в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Щоб долучитися до такого навчання, університету чи викладачу потрібно заповнити анкету за посиланням до 20 серпня 2021 року.

Довідково. “Підприємницький університет” — ініціатива, метою якої є розвинути в університетах України потужну культуру підприємництва і стартап-інфраструктуру. Ініціатива реалізується мережею стартап-інкубаторів YEP спільно з Міністерством освіти й науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Мережа стартап-інкубаторів YEP створює екосистему молодіжного підприємництва в Україні та Східній Європі, яка надає можливості молоді для персонального та професійного розвитку. Це можливість без ризиків спробувати себе в підприємництві та запустити власний стартап за три місяці.

Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” (USAID КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також сприяє формуванню ефективної торгової політики, щоб забезпечити МСП можливістю скористатись перевагами від міжнародної торгівлі.

Нагадаємо, Українська Мала академія наук (МАН) під егідою ЮНЕСКО і в партнерстві з NASA побудує в Пущі-Водиці під Києвом Міжнародний центр дитячої наукової творчості, який повинен стати майданчиком для проведення всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад і підготовки молодих вчених.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram