Новини
3 Лютого 2022
551

ЄІБ вдвічі зменшив фінансування проєктів в Україні за минулий рік

За 15 років роботи банк інвестував понад 7 мільярдів у державний та приватний сектори країни

Інвестиції Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україну 2021 року сягнули €554 млн, що на 50% менше, ніж 2020-го, коли інвестиції перевищили €1 млрд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Європейський інвестиційний банк, банк Європейського Союзу, інвестував €554 млн 2021 року у розвиток транспортної інфраструктури, міської мобільності, освітньої інфраструктури та місцевої економіки України, зокрема підвищення стійкості до пандемії COVID-19”, — зазначається в релізі банку.

Україна залишилася основною країною-реципієнтом інвестицій ЄІБ серед країн Східного партнерства, на неї припадає понад 60% кредитної діяльності ЄІБ у цьому регіоні.

ЄІБ 2021 року доповнив свій портфель довгострокового кредитування в Україні, залучаючи додаткові майже €29 млн у формі грантів ЄС на розвиток міського транспорту, енергоефективність громадських будівель, відновлення соціальної інфраструктури, а також розвиток професійно-технічної освіти.

Загалом за 15 років роботи в Україні ЄІБ інвестував понад €7 млрд у державний та приватний сектори країни. Інвестиції ЄІБ лише у державний сектор сягнули €5,9 млрд, що становить найбільший портфель серед усіх міжнародних фінансових установ, які працюють в Україні.

Тим часом США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія та Канада запустили роботу спільного міжнародного фонду “Партнерство за сильну Україну” обсягом £35 млн. Кошти спрямують на громади та людей, які потребують підтримки міжнародної спільноти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram