Новини
9 Жовтня 2019
879

“Єдиноріг” у перспективі: Стартап-студія eFounders отримала оцінку в $1 мільярд

Річний дохід SaaS-стартапів, акціонером яких є eFounders, становить понад $100 мільйонів

Європейська стартап-студія eFounders з послуг програмного забезпечення, яка вже запустила 23 SaaS-компаній, має на сьогодні загальну оцінку в $1 млрд, пише TechCrunch.

Компанію можна було б назвати “єдинорогом”, однак eFounders є акціонером 23 компаній. Та число все ж таки вражає.

Деякі компанії з його портфеля стали перспективними стартапами з непередбачуваним зростанням. За останні пів року шість з них залучили $120 млн інвестицій. Front і Aircall очолили цей список з раундами фінансування $66 млн і $29 млн відповідно, а Spendesk отримала $9,9 млн. Forest, Slite, Station і Mailjet провели успішні посівні раунди фінансування.

Наприкінці 2018 р. оцінка портфеля eFounders склала $541 млн. Для порівняння, за той самий період 2017 р. цей показник становив $385 млн.

В цілому, компанія-засновник залучила $254 млн від венчурних фондів та бізнес-ангелів. В даний момент eFounders наймає 1 тис. співробітників, в основному в Парижі, Сан-Франциско та Нью-Йорку.

Якщо скласти річний дохід всіх стартапів компанії, то він становить $107 млн ​​ARR (коефіцієнт ефективності інвестицій).

Модель eFounders наступна: спочатку основна команда eFounders висуває ідею і наймає команду засновників. В обмін на фінансові та людські ресурси, стартап-студія зберігає значну частку у своїх стартапах.

Через рік або два стартапи повинні довести, що вони можуть отримувати дохід і діяти самостійно. Таким чином, eFounders можуть перейти до наступного проекту і заснувати нові компанії.

Надалі стартап-студія eFounders планує вийти на IPO.

Нагадаємо, в Україні нараховується понад 120 SaaS-компаній, що базуються в Україні або походять з України та займаються створенням онлайн-продуктів по бізнес-моделі підписки. В них було інвестовано $550 млн.

Раніше Investory News писали, минулого року стартапам та IT-компаніям вдалося залучити $323 млн, не враховуючи угод під NDA (заборонено розголошувати подробиці). Це на 22% більше, ніж у 2017 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram