Новини
4 Листопада 2021
729

ЄБРР зберіг прогноз зростання ВВП України цього року на рівні 3,5%

Серед ризиків — повільне просування реформ і розгортання вакцинації

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зберіг прогноз зростання економіки України 2021 року на рівні 3,5%. Про це йдеться в прогнозі за листопад, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як прокоментував регіональний економіст ЄБРР Дімітар Богов, на початку наступного року показники інфляції почнуть переходити до цілі Національного банку у 5%, оскільки поступово вичерпається ефект низької бази порівняння.

“Коли інфляція сягне таргету НБУ, залежить також від інших факторів, серед яких — глобальна інфляція”, — зазначив він. І додав, що показник інфляції в Україні наблизиться до інфляційного таргету ближче до кінця 2022 року або 2023-го.

На думку ЄБРР, зростанню економіки цього року сприятиме врожай зернових і продовження нормалізації активності бізнесу, а серед ризиків прогнозу залишається повільне просування реформ і розгортання вакцинації.

Нагадаємо, наприкінці червня Європейський банк реконструкції та розвитку поліпшив прогноз зростання економіки України 2021 року з 3% до 3,5%. Зростання ВВП України 2022 року очікується на такому ж рівні — 3,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram