Новини
26 Квітня 2019
862

ЄБРР виділить вдвічі більше інвестицій для економіки України

Сума фінансування проектів збільшиться до $1 млрд

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у 2019 році виділить до $1 млрд на інвестиції в українську економіку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначила глава українського офісу ЄБРР Марина Петрів, “ті $0,5 млрд, які були інвестовані в минулому році – зовсім непогано”.

“Але цьогоріч ми щиро сподіваємося збільшити обсяг інвестицій в Україну у два рази”, – підкреслила вона. І наголосила на важливості послідовності та передбачуваності подальшої економічної політики.

“Сподіваємося, що не буде розвороту”, – підкреслила Марина Петров. На її думку, політичні зміни, що відбуваються несуть як ризики, так і можливості.

“Ми дуже розраховуємо на виважену економічну політику, яка дозволить прискорити те зростання, яке вже почалося в українській економіці”, – відмітила вона.

До того ж, глава українського офісу ЄБРР наголосила на необхідності продовження співпраці з МВФ.

“Ми сподіваємося, що в першу чергу буде продовжена робота по програмі МВФ. Ми вже бачимо інвесторів, готових приходити в економіку України. Найголовніше – не лякати інвесторів, не приймати несподіваних економічних рішень”, – додала вона.

Раніше Investory News писали, що ЄБРР не вперше фінансово підтримує Україну. Так, нещодавно Європейський банк реконструкції та розвитку разом із Євросоюзом оголосили про запуск кредитної лінії EU4Business-ЄБРР для фінансування проектів малих і середніх підприємств в Україні – позичальники зможуть отримати довгострокові кредити в сумі до €3 млн в гривневому еквіваленті.

До того ж столиця України – Київ потрапив до мільярдної програми ЄБРР “Зелені міста” із загальним обсягом у €1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram