Новини
24 Квітня 2020
876

ЄБРР схвалив виділення у 2020 році додаткових €3 мільярдів своїм клієнтам

Щоб уникнути валютних ризиків, акцент робитиметься на кредитуванні в гривні

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалила збільшення пакета солідарної допомоги на 2020 рік для чинних клієнтів банку на €3 млрд – до €4 млрд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами старшого радника із зовнішніх зв’язків ЄБРР Антона Усова, кошти будуть спрямовані на поповнення оборотного капіталу компаній, підтримку ліквідності, торгове фінансування, реструктуризацію заборгованості.

Гроші надійдуть за спрощеною процедурою та будуть доступні найближчим часом. “Для малого бізнесу передбачаються програми як прямого фінансування, так і через банки-партнери”, – зазначив Антон Усов. При цьому в ЄБРР уточнили, щоб уникнути валютних ризиків, акцент робитиметься на кредитуванні в гривні.

Крім того, будуть продовжені послуги з консультаційної підтримки на більш вигідних, ніж раніше умовах. Загальний обсяг зобов’язань, які ЄБРР готові взяти на 2020-2021 роки на всі країни склав €21 млрд.

Додається, що деяким галузям, таким як транспорт, туризм, послуги, буде приділено більше уваги, бо вони постраждали найбільше за інших.

Нагадаємо, нещодавно Європейський банк реконструкції та розвитку виділив фінансування розміром €52,5 млн ($56,90 млн) спеціальної проєктної компанії Нові бізнес-погляди (НБВ), яка володіє та управляє ТРЦ “Рив’єра” в Одесі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram