Новини
7 Листопада 2019
864

ЄБРР покращив прогноз зростання економіки України цього року до 3,3%

Наступного року також очікується позитивна динаміка – до 3,5% з 3%, що було прогнозовано раніше

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) поліпшив прогноз зростання внутрішнього валового продукту України цього року до 3,3%, раніше прогнозував 2,5%, про це йдеться у прес-релізі компанії.

Зазначається, що також покращено й прогноз зростання економіки України на 2020 рік – до 3,5% з 3%, що було прогнозовано раніше.

“Бурхливий розвиток будівельного сектору та потужне реальне зростання чистих доходів були серед факторів, які допомогли України впоратися з тиском, обумовленим політичними подіями та геополітичною нестабільністю, що триває”, – пояснили в організації.

І додали, що у вересні 2019 року інфляція споживчих цін уповільнилася до 7,5%, що все одно було вище цільового показника 5%, визначеного регулятором.

“Враховуючи, що на 2020-2021 роки припадає погашення державним сектором значних запозичень в іноземній валюті, нова орієнтована на реформи програма МВФ є надзвичайно важливою для підтримки очікувань інвесторів та макроекономічної стабільності”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку травня ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП з 3% до 2,5% за підсумками 2019 року, й заявив, що наступного року зростання економіки очікується на рівні 3%.

Тим часом у МВФ вважають, що за підсумками 2019 року прогноз зростання ВВП України покращиться й зросте з 2,7% до 3%, що стосується наступного року, то залишиться незмінним – 3%.

А от Світовий банк зберіг прогноз зростання ВВП України у 2019 році на рівні 2,7%. При цьому збережено зростання економіки й на 2020 рік – на рівні 3,4%, а от на 2021 рік – підвищено на 0,1 п.п. до 3,8%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram