Новини
16 Лютого 2023
327

ЄБРР погіршив прогноз щодо економіки України на цей рік

Очікується зростання ВВП лише на 1%

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) прогнозує зростання ВВП України на 1% цього року, порівняно з 8%, про які повідомляли у вересні минулого року, йдеться в новому звіті “Регіональні економічні перспективи”.

Аналітики ЄБРР зазначили, що у 2023 році, якщо виходити з того, що бойові дії в Україні залишаться обмеженими нинішньою територією, на якій до війни вироблялося менше ніж 20% ВВП, цілком імовірно, що реальний обсяг виробництва стабілізується на рівні близько 70% до рівня 2021 року.

Водночас економіка України, як і раніше, сильно залежатиме від міркувань воєнного часу.

“Якщо не відбудеться значних стратегічних змін на місцях, зростання ВВП України у 2024 році, ймовірно, буде млявим, але принаймні позитивним”, — додав банк.

Фінустанова прогнозує, що у 2024 році українська економіка зросте на 3%.

Загалом ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП ринків Європи, Кавказу, Центральної Азії та півночі Африки, на 2023 рік до 2,1% з очікуваних у вересні минулого року 3%. У 2024 році очікується, що темпи зростання економіки прискоряться до 3,3%.

Нагадаємо, Мінфін закликає FATF внести росію до чорного списку. Це має обмежити доступ терористів до світової економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram