Новини
9 Липня 2019
718

ЄБРР надасть $10 млн аграрній групі “Содружество”

Кошти підуть на фінансування оборотного капіталу для дочірніх компаній групи в Сербії та Україні

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить $10 млн кредиту агропромисловій групі “Содружество” – одному із найбільших світових переробників сої. Кошти підуть на фінансування оборотного капіталу для дочірніх компаній групи в Сербії та Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, ЄБРР організовує $80 млн кредиту на фінансування капітальних витрат й оборотного капіталу для дочірньої компанії “Содружество” у Туреччині. “Очікується, що ЄБРР виділить $55 млн, а інша частина кредиту ($25 млн) буде синдикована”, – йдеться у повідомленні.

Вартість всього проекту оцінюється в $87,5 млн. Кошти спрямують на часткове фінансування купівлі виробничого об’єкту в Ізмірі (Туреччина), модернізацію придбаного об’єкта та фінансування оборотного капіталу для розширення діяльності в Туреччині.

“Фінансування дозволить компанії розширити базу постачальників в Україні та Сербії та підтримає купівлю активів у Туреччині”, – зазначили в банку.

Група компаній “Содружество” заснована у 1994 році, має штаб-квартиру в Люксембурзі та понад 30 підприємств у 20 країнах. Компанія працює в регіонах Росії, СНД, Скандинавії, Північної Європи, Середземномор’ї, Близького Сходу, Центральної та Латинської Америки.

Займається торгівлею с/г призначення (шротом, маслами та зерном), переробкою соєвих бобів і ріпаку, наданням логістичних послуг. У серпні-2015 компанія придбала контрольний пакет акцій Sarcom (Парагвай), а у грудні 2018 року купила активи турецької компанії Altinyag.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку вирішив у 2019 році виділить удвічі більше – до $1 млрд –на інвестиції в українську економіку. В організації повідомили, що розраховують на виважену економічну політику зі сторони України, яка “дозволить прискорити те зростання, яке вже почалося в українській економіці”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram