Новини
22 Травня 2019
778

Японські телекомпанії відклали продаж нових моделей смартфонів Huawei

Чи відновляться продажі у майбутньому, компанії ще не повідомили

Японські телекомпанії SoftBank і KDDI оголосили в середу, що відкладають раніше запланований початок продажів нових моделей смартфонів виробництва компанії Huawei. Вони прийшли до висновку, що не можуть гарантувати безпечне і надійне використання цих гаджетів, повідомляє Nikkei.

Як пише видання, японські компанії поки не повідомили, чи мають намір вони надалі продавати смартфони Huawei.

Найбільший оператор NTT Docomo заявив, що розглядає можливість зупинки прийому замовлень на новий смартфон P30 Pro виробництва Huawei, представлений 16 травня.

Вирішення цих корпорацій, відзначає Nikkei, пов’язане з тим, що адміністрація США фактично заборонила американським підприємцям поставляти необхідні компоненти для потреб Huawei. У зв’язку з цим, зокрема, корпорація Google призупинила свої контакти з китайською компанією, включаючи надання їй програмного забезпечення.

Huawei таким чином втратить доступ до оновлень мобільної операційної системи Android, якою оснащені смартфони її виробництва. До того ж китайська компанія не зможе встановлювати програми, розроблені Google, наприклад, магазин додатків Google play і електронну пошту Gmail, на наступні моделі своїх мобільних пристроїв.

Крім того, як повідомляє російське видання “Комерсант”, посилаючись на власні джерела, корпорація Microsoft услід за Google, Qualcomm, Intel, Broadcom та іншими американськими виробниками мікрочіпів та програмного забезпечення, теж може припинити співпрацю з китайською Huawei.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram