Новини
20 Квітня 2021
928

Японські бізнесмени почали скуповувати косметику, щоб мати гарний вигляд у Zoom

Через це в країні стрімко зростає б’юті-ринок

Салони краси та виробники косметики в Японії стали швидко розвиватися завдяки зростанню попиту з боку місцевих бізнесменів у віці 40-60 років, які перейнялися своїм зовнішнім виглядом під час відеодзвінків, повідомляє CNBC.

Чоловіки, які до пандемії мало цікавилися косметикою, захотіли мати кращий вигляд на онлайн-зустрічах. Великий виробник засобів з догляду за шкірою Shiseido розповів про кратне зростання продажів однієї з його ліній чоловічої косметики під час пандемії.

“Раніше більшість наших клієнтів були хлопцями віком від 13 до 20 років, але завдяки дистанційній роботі у нас тепер стало більше бізнесменів”, — розповіли в салоні краси Ikemen-Works. За словами власників салону, на відміну від багатьох молодих чоловіків, які хочуть кардинально змінитися, бізнесмени старшого віку хочуть показати трохи кращу версію себе за допомогою макіяжу.

“Чоловіки у віці 40, 50 і 60 років приходять до нашого салону, бо вважають, що їм необхідний макіяж”, — додали в Ikemen-Works. У компанії це пов’язують з тим, що бізнесмени, що працюють з дому, стали частіше бачити свої обличчя під час відеодзвінків і з цієї причини більше піклуються про зовнішність.

Індустрія чоловічої краси в Японії зростає. За даними дослідницької компанії Fuji Keizai Group, з 2018 до 2019 року ринок чоловічої косметики зріс з $5,5 млрд до $5,7 млрд. Бізнесмени старшого віку, як правило, витрачають більше грошей і відвідують салони частіше, ніж чоловіки у віці від 20 до 30 років, зазначили в Ikemen-Works.

Нагадаємо, Китай закликав Японію не зливати воду з АЕС у Фукусімі в океан. Поки що відходи зберігаються в спеціалізованих резервуарах, вони очищені, але як і раніше містять радіоактивний тритій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram